Разходка се оказва невъзможна мисия за пловдивчани , минаващи  от

...
Разходка се оказва невъзможна мисия за пловдивчани , минаващи  от
Коментари Харесай

Пешеходна зона, но не съвсем: Пловдивчани в борба с тротоар в центъра на града

Разходка се оказва невъзможна задача за пловдивчани, минаващи  от улица  „ Йоаким Кърчовски “. До медията ни алармира четец, който е засегнат от положението на тротоарите.  Той изпрати фотоси, където може да се забележи, че от едната страна мястото,предназначено за пешеходци, тъне в тревисти растения. Нашият четец описа, че картинката е такава от март месец, а до момента никой от виновните институции не е премахнал сходствата на шубраци.
Прочетете още


От информация в  Google maps се вижда, че действително през 2022 година тротоарите на мястото са били забележими и е можело да се минава, даже  състоянието им да не е толкоз положително. Мъжът показа още, че сега е невероятно детска или инвалидна количка да премине през тротоара обикновено, като по думите му, тези ненужни растения, принуждават пешеходци да се движат по платното за придвижване при преминаващите коли.



„ Иначе имаме синя зона, а тротоари за пешеходци НЕ! ” Заяви мъжът.

TrafficNews се свърза с Оперативна програма „ Градини и паркове ”, като от там обявиха, че показаното на фотосите не е трева, а са издънки от двете липи. Общинското дружество твърди, че ще бъде изпратен екип, с цел да ги отстрани.

Това обаче ще стане на следващия ден сутринта, а откакто отстранят растителните боклуци, сътрудниците им от " Чистота " ще пометат тротоара. „ Тъй като и на доста други улици има издънки от дървета - най-вече липа, поетапно ще се работи и там, ” сподели шефът на " Градини и паркове " Антон Георгиев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР